Σχόλια αναγνωστών για το βιβλίο
 
Πρόσφατα, μετά από προτροπή του πνευματικού μου, διάβασα το βιβλίο "Ιστορίες για τον Θεό και τον άνθρωπο". Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κ. Καρακάση για το αξιόλογο συγγραφικό έργο του, και έπειτα να ευχαριστήσω τον καλό Θεό για την ύπαρξή του και τα βιώματα με τα οποία τον αξίωσε να έχει ώστε να μοιραστεί μαζί μας όλον αυτόν τον θησαυρό!
Για μια ακόμη φορά χάθηκα μέσα στα στενά ενός κόσμου γαλήνης, σιωπής, θαυμάτων, συγκίνησης. Δύο είναι οι ιστορίες οι οποίες μίλησαν τόσο στον ψυχικό μου κόσμο, όσο και στην συνείδησή μου ως άνθρωπο και ως Χριστιανή. Είναι οι εξής: "Ο καλόγερος που ήξερε μονάχα να χορεύει" και "Ο γιος των σκυλιών". Η πρώτη αντιπροσωπεύει την ελευθερία πνεύματος με την οποία είμαστε προικισμένοι, μα ελάχιστοι την αναγνωρίζουμε, και την οποία την σκλαβώνουμε μέσα σε τούτον τον υλικό και κούφιο κόσμο. Μια ελευθερία που μας την έδωσε τόσο απλόχερα ο Κύριος για να την μετατρέψουμε σε Χάρη, αγνότητα, αγάπη και τίποτε παραπάνω. Κάθε ελευθερία εμπεριέχει και πάθη, μα στο όνομα Του γίνονται όλα τόσο γλυκά και ταπεινά που η λέξη πάθος μετατρέπεται σε λαχτάρα για τον δρόμο της αλήθειας. Και Αυτός ξέρει πώς να μας βάλει στον δρόμο Του, τι παρηγοριά! Κ. Καρακάση είστε ένας γλυκάνθρωπος με πλούτο αντίληψης και άλλο τόσο πλούτο Θεϊκής συνείδησης.
Ελένη
 
 
Αυτό το βιβλίο σκορπίζει μία ηρεμία και γεμίζει την ψυχή με πραότητα και αγάπη. Μας θυμίζει τα θαύματα που όλοι έχουμε πλέον ξεχάσει ότι μπορούν να συμβούν αλλά συγχρόνως ελπίζουμε ότι θα μας συμβούν. Τονώνει επίσης την ελπίδα για την βοήθεια "άνωθεν" που επίσης έχουμε ξεχάσει να ζητούμε όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις... Το προτείνω ιδιαίτερα σαν μία ιδέα για δώρο, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα!!
Ανθή Γεωργοπούλου
 
 
Ακόμα ένα υπέροχο βιβλίο του Κ. Καρακάση. Τόσο βαθιά συγκινητικό και συνάμα τόσο ενθαρρυντικό για τις σκέψεις και τα πιστεύω μας! Ένα βιβλίο για εμάς που κάπου "χάσαμε" το όνειρο και την ελπίδα.
Αποστολία
 
 
Υπέροχο βιβλίο, το οποίο με εξέπληξε και με το περιεχόμενο και με το γεγονός ότι κάτι συγκλονιστικά ευαίσθητο και ανθρώπινο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα του σήμερα. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο.
Νίκος
 
 
Προσεχώς θα το διαβάσω. Έχω ακούσει τα καλύτερα και είμαι σίγουρη ότι δε θα με απογοητεύσει.
Εύη, Τρίκαλα
 
 
Όχι μόνο δεν έπληξα αλλά τα απόλαυσα πραγματικά. Οι ιστορίες με γέμισαν με μια γλυκύτητα και μια τρυφερότητα μοναδική... μου άρεσαν ιδιαίτερα η ιστορία με τον βοσκό και η ιστορία με τον Ταξιάρχη. Τα πορτραίτα είναι μία μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων και αυτό που είναι κορυφαίο για μένα, πως μέσα από τα τερτίπια της ζωής μαθαίνουμε και αποδεχόμαστε το διαφορετικό, στους άλλους και στον εαυτό μας... και αυτό έχει πολλές προεκτάσεις... σπουδαία πνευματική τροφή... η αλήθεια μου...
Φαννή Χατζημωϋσή
 
 
Καταπληκτικό βιβλίο!!! Έρχεται στις δύσκολες εποχές που ζούμε να μας δώσει δύναμη και να ενισχύσει τη πίστη μας στα θαύματα. Συγχαρητήρια!!!
Γιώτα
 
 
 
         
     
 
 
 
Σχεδιασμός και Δημιουργία: Άρκεσις - Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Ματιά (www.matia.gr)