Σχόλια αναγνωστών για το βιβλίο
 
Ο συγγραφέας πλάθει, μετά την Αθηνά που πολύ αγάπησα, έναν ακόμη εξαιρετικά γοητευτικό και προικισμένο ήρωα, ο οποίος παρότι είναι δέσμιος πολλών παθών, φαίνεται ότι τελικά κατέχει κάτι πολύ σημαντικό, ένα πλούσιο απόθεμα τρυφερών συναισθημάτων τα οποία γενναιόδωρα μοιράζεται κυρίως με τις κατά καιρούς γυναίκες της ζωής του... Αυτή η αίσθηση είναι διάχυτη σε όλο το βιβλίο!!!
Αναστασία
 
 
Είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω και με έκανε να ζήσω και εγώ από κοντά το μεγαλείο του έρωτα, της αγάπης, να ζήσω στη Σμύρνη, να γίνω ναυτικός και όλα αυτά που έζησε ο Λένης. Σας λατρεύω κ. Καρακάση που μου δώσατε αυτήν την ευκαιρία μέσα στην άχρωμη ζωή μου να αισθανθώ τόσο όμορφα.
Μαργαρίτα Σκρετα
 
 
Το μεγαλείο του έρωτα, το μεγαλείο της αυτοθυσίας. Όχι μόνο η αποδοχή τιμωρίας αλλά η επιλογή αυτής. Πως μέσα από λάθη φτάνεις στην υπέρτατη αγάπη, την ανιδιοτελή, την μητρική; Και πως αυτή η αγάπη φοράει άλλα φορέματα, άλλα χρώματα, χορεύει άλλα τραγούδια, παίρνει διάφορες μορφές και δεν χάνει τίποτα από την δύναμη της; Η Μαγδαληνή και ο Λένης τελικά τα καταφέρνουν.
Παναγοπούλου
 
 
Υπέροχο όπως και η Αθηνά. Η ιστορία του ξεριζωμού με συγκίνησε καθώς και το δικό μου νησί είναι σκλαβωμένο. Μοναδικές οι εμπειρίες του Λένη καθώς και η μεγάλη ψυχική δύναμη της Μαγδαληνής.
Ξάνθη Κυριάκου
 
 
Τα βιβλία που αναφέρονται στη Μικρά Ασία πάντα με συγκινούν ιδιαίτερα λόγω ρίζας... Το συγκεκριμένο βέβαια με συνεπήρε για πολλούς λόγους. Υπέροχη αφήγηση που σε στέλνει σε τόπους, χρόνους και μιλάει στην καρδιά. Θαυμάσιο βιβλίο, όπως και η "Αθηνά"...
Νίκη Καλομοίρη
 
 
Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα!
Μαρία Δεμεσούκα
 
 
Πάρα πολύ καλό!
Ελένη
 
 
Ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του με ταξίδεψε μέσα από την Μαγδαληνή και τον Λένη σε μια άλλη πολύ όμορφη εποχή. Μια εποχή που εγώ την έχω γνωρίσει μέσα από τις αφηγήσεις συγγενών μου που έζησαν την καταστροφή του ’22. Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα.
Μαρία Καρκαντζινου
 
 
Ένα πραγματικά μοναδικό βιβλίο, με την πραγματική ελληνική γλώσσα και την καταπληκτική αυτή αφήγηση του ξεχωριστού αυτού συγγραφέα...!
Ασωνίτη Αριστέα
 
 
Αναμφίβολα πρόκειται για μια υπόθεση συναρπαστική. Μέσα από την αφήγηση ταξιδεύεις σε μαγικές εποχές και ιστορίες, τόσο μακρινές, τόσο κοντινές! Σας ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι!
Χαρά Γ.
 
 
Ο κύριος Καρακάσης για άλλη μια φορά έγραψε ένα υπέροχο βιβλίο που σε προκαλεί να το διαβάσεις χωρίς σταματημό. Υπέροχος συγγραφέας!!
Κλουτσινιώτη Αγγελική
 
 
Εκπληκτικό, όπως άλλωστε όλα τα βιβλία του κυρίου Καρακάση. Το θέμα του βιβλίου θυμίζει πολύ το στυλ του κυρίου Καρακάση...
Αφροδίτη Πέτρου
 
 
Είναι πολύ συναρπαστικό!
Δεμεσούκα Μαρία
 
 
Τέλειο!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό το βιβλίο! Και επιπλέον σου διδάσκει αρκετά, βασικά μηνύματα!! Super!!
Χάλου Μιρέλλα
 
 
 
 
         
     
 
 
 
Σχεδιασμός και Δημιουργία: Άρκεσις - Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Ματιά (www.matia.gr)